Wat is MijnGroenidee?

aDSC_5629bWat is MijnGroenidee?

Groene steden en gemeenten zijn een verademing. Om van al onze steden gezonde, verrassende en hartverwarmende plekken te maken, hebben we innovatieve ideeën nodig. Ook jij kunt daarbij helpen! Via de virtuele experimenteerruimte www.mijngroenidee.be kun je jouw groene idee of concept delen met ontwerpers, steden en gemeenten en het grote publiek. Zo bouw je mee aan het groene stedengewest Vlaanderen. De beste ideeën worden jaarlijks bekroond met de MijnGroenidee Award.

Hoe werkt de MijnGroenidee Award?

Post je idee via www.mijngroenidee.be. Voeg er een duidelijke beschrijving bij, met een tekening of foto. Je kunt een idee indienen als particulier, professioneel of student.

– Zo maak je kans op de MijnGroenidee Award in een van deze categorieën: particulieren, professionelen en studenten. Originaliteit, duurzaamheid en effectiviteit zijn de belangrijkste criteria voor onze professionele jury. De eerste Awards worden eind 2014 uitgereikt.

– Bovendien maakt iedereen jaarlijks kans op de publieksprijs. Iedereen kan via de website immers stemmen op zijn/haar favoriete project. De eerste publieksprijs wordt eind 2013 uitgereikt.

TIP: Deel je idee via je sociale media om zoveel mogelijk stemmen te ronselen!

Wil je inspiratie opdoen? Hier vind je een hele reeks groenideeën.

Welke prijzen kan je winnen?

Als winnaar van de Award wordt jouw concept een van de blikvangers in de eindpublicatie van MijnGroenidee. Dat boek verschijnt eind 2015 en zal de meest waardevolle concepten van MijnGroenidee bundelen. Het wordt bezorgd aan alle Vlaamse lokale besturen als inspiratiebron voor groene projecten in steden en gemeenten. De laureaten krijgen ook ruimschoots aandacht in de Engelstalige publicatie, die internationaal verspreid zal worden.

De winnaar van de publieksprijs krijgt een ticket voor een groensafari. Dat is een trip die originele groenprojecten in binnen- of buitenland aandoet.

De spelregels

Klik hier voor het wedstrijdreglement.

Waarom zijn groene steden belangrijk?

Vlaanderen als groen stedengewest: dat is één van de doelstellingen van Vlaanderen in Actie, het toekomstproject van de Vlaamse regering. Tegen 2020 wil Vlaanderen uitmunten als economisch innovatieve, duurzame en sociale samenleving. Met het strategische project Groen in de Stad timmert het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) mee aan de weg.